Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به پیشرفت 67 درصدی کار در فاز نخست توسعه میدان آزادگان جنوبی، گفت: انتظار است پتروپارس ضمن تکمیل بخش باقی‌مانده توسعه طرح، به موضوع افزایش ضریب بازیافت این میدان توجه ویژه‌ای داشته باشد.
به گزارش خبرنگار شانا، تورج دهقانی امروز (دوشنبه، 30 تیرماه) در آیین امضای قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی، این میدان را نماد توسعه در بخش بالادستی صنعت نفت و مهم‌ترین میدان نفتی در حال توسعه کشور خواند و گفت: این میدان حجم عظیمی از ذخایر نفت کشور را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه آزادگان جنوبی فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است، افزود: به دنبال بیش از چهار سال تعلل پیمانکار خارجی توسعه این میدان، وزارت نفت تصمیم گرفت به همکاری با این شرکت در میدان آزادگان جنوبی خاتمه دهد و ادامه کار را از طریق شرکت‌های ایرانی دنبال کند.
دهقانی با اشاره به نقدهایی که گاه نسبت به این سیاست وزارت نفت مطرح شد، توضیح داد: سال 88، سه قرارداد نفتی برای توسعه میدان‌های آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و یادآوران با شرکت‌های چینی امضا شد که نتیجه عملکرد در دو میدان آزدگان شمالی و یادآوران مطلوب بود، اما در آزادگان جنوبی که عمده ذخایر نفتی ما قرار دارد، عملکرد خوبی حاصل نشد. پرسش کلیدی این است که چرا این اتفاق افتاد و پاسخ آن هم روشن است. در غرب کارون، هر چه به سمت شمال می‌رویم، لایه سروک که لایه سنگینی است قرار دارد. فشار مخزن در این بخش کم، سنگ مخزن عمدتاً هتروژن و ریسک حفاری چاه و تولید در آن زیاد است.
وی ادامه داد: به این ترتیب فکر می‌کنم اگر در سال 93 همکاری با شرکت چینی را در این میدان متوقف نمی‌کردیم، همچنان در حال مذاکره بودیم و در بهترین حالت مجبور می‌شدیم قرارداد را به نفع چینی‌ها تعدیل کنیم، بنابراین تصمیم وزارت نفت برای پایان همکاری با طرف چینی در آن زمان، اقدام هوشمندانه‌ای بود.
دهقانی درباره هزینه‌کرد توسعه آزادگان جنوبی با اتکا به ظرفیت‌های ایرانی هم گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه یک واحد ظرفیت تولید این میدان گاه یک‌سوم هزینه در میدان‌های مشابه است و در این طرح هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ زمان‌بندی اجرا، رکوردهای بسیار خوبی به ثبت رسیده است.
به گفته وی، پس از آغاز توسعه آزادگان جنوبی با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، بعضاً تعداد دکل‌های فعال در این میدان به 20 دستگاه رسید و در مقاطعی تعداد حلقه‌چاه‌های حفاری‌شده در یک سال به بیش از 35 حلقه چاه می‌رسید.
دهقانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر بیش از 170 حلقه چاه در این میدان حفاری شده است، افزود: امروز 105 حلقه چاه تولیدی در این میدان وجود دارد.
وی به احداث واحد فرآورش پیش‌ساخته این میدان از سوی شرکتی ایتالیایی در کمتر از یک سال اشاره کرد و گفت: ایده اولیه این طرح از سوی مهندس زنگنه مطرح و این واحد در بازه زمانی قابل قبولی احداث و عملیاتی شد.
دهقانی همچنین با اشاره به احداث واحد بهره‌برداری غرب کارون با ظرفیت 165 هزار بشکه از سوی شرکت نفت و گاز اروندان، گفت: این اقدام نفت و گاز اروندان جای قدردانی دارد، زیرا اگر چنین واحدی عملیاتی نمی‌شد، امکان تحقق بخش عمده افزایش ظرفیت تولید آزادگان جنوبی در سال‌های اخیر فراهم نمی‌شد.
به گفته مدیرعامل متن، از محل افزایش ظرفیت تولید میدان آزادگان جنوبی در سال‌های اخیر، بیش از 40 میلیون بشکه نفت استحصال و کشور از عواید مالی آن منتفع شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، با اشاره به تکمیل حدود 67 درصد توسعه میدان آزادگان جنوبی، تصریح کرد: کف انتظار از شرکت پتروپارس این است که مقدار باقی‌مانده طرح را تکمیل کند و از این شرکت مجرب انتظار می‌رود به بحث افزایش ضریب بازیافت میدان نگاه ویژه‌ای داشته باشد.
دهقانی به اهمیت مباحثی مانند استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت، مدیریت مخزن و... اشاره کرد و افزود: نتایج خوب حاصل از مطالعات دانشگاه تهران نیز که با همکاری شرکت فرانسوی به‌دست آمده است می‌تواند در این مسیر به پتروپارس کمک کند.
وی اظهار کرد: میدان آزادگان جنوبی به عرصه مناسبی برای حضور شرکت‌های ایرانی چه در حوزه پیمانکاری و چه در حوزه ساخت داخلی تجهیزات بدل شده است و امیدوارم در آینده، دستاوردهای توسعه این میدان با بهره‌مندی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و توجه به روش‌های ضریب بازیافت بیش از پیش افزایش یابد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: میدان آزادگان جنوبی ضریب بازیافت توسعه میدان حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مدیرعامل شرکت ملی نفت به کنار گذاشته شدن ایران از میدان آرش

به گزارش خبرنگار مهر محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه دومین روز از نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری گفت: این نمایشگاه متفاوت از سالهای گذشته است با توجه به اینکه ۱۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی حضور دارند رویدادی با شکوه است

وی ادامه داد تعاملی که بابت کسب و کار صنعت نفت می‌شود این نمایشگاه را از سالهای گذشته متفاوت می‌کند

به گفته خجسته مهر این نمایشگاه محصولات متنوعی مربوط به زنجیره بالا دستی هستند.

وی ادامه داد: توسعه کسب و کار نمود واقعی دارد و صنعت کشور پیشران اقتصاد است و ما گفتیم بخش بالا دست کشور مربوط به رشد اقتصادی کشور است و ما سهم چشم گیری در رشد اقتصادی داشته‌ایم.

مدیر عامل شرکت ملی نفت خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم و رشد اقتصادی که از مرکز آمار منتشر می‌شود گویای این مسأله است.

وی با اشاره به افزایش تولید نفت و گاز خاطر نشان کرد: این حجم از تولید نفت و گاز داریم که عمدتاً در بخش خصوصی است خوشبختانه این فعالیت‌ها توسط جوانان و پیمانکاران است که ۷۰ درصد از تجهیزات توسط سازندگان داخلی است.

خجسته مهر اضافه کرد: خوشبختانه در بخش مهندسی ۱۰۰ در داخلی و کالاهای مورد نیاز ۷۰ درصد داخلی است.

به گفته این مقام مسئول وارد سرمایه‌گذاری خطر پذیر شدیم و طرح‌های پایلوت گویای آن هستند زیرا ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دادیم.

وی ادامه داد: دو برابر شدن حضور شرکت‌های خارجی این پیام دارد که کشورهای دیگر به صنعت نفت ما اعتماد دارند

مدیر عامل شرکت ملی نفت یاد آور شد: ۷۰ درصد تولید نفت کشور در ابتدای دولت افزایش پیدا کرده است.

خجسته مهر توضیح داد: در بخش اکتشافی ۲.۵ میلیارد در بخش نفت بوده و ۸ مخزن نفت و گاز از کشفیات ما بوده است در بخش تولید ۷۰ درصد تولید را افزایش دادیم و یک روز وقفه در تأمین خوراک پالایشگاه‌ها مشکلی پیش نیامد.

خجسته مهر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه عربستان و کویت به صورت رسمی ایران را از میدان گازی آرش کنار گذاشتند، واکنش ایران نسبت به آن چیست، گفت: ما هر میدان نفتی و گازی که در حوزه سرزمین جمهوری اسلامی باشد را توسعه می‌دهیم.

درحال تکمیل…

کد خبر 6101294 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۸ میلیارد دلار پروژه نفتی در ۱۴۰۳
  • واکنش مدیرعامل شرکت ملی نفت به کنار گذاشته شدن ایران از میدان آرش
  • توسعه‌ تولید از میدان‌های نفتی با استفاده از ظرفیت دانش بنیان
  • اجرای طرح نهضت ملی مسکن و توسعه حمل‌ونقل دو وظیفه اصلی راه و شهرسازی است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • ◄ تاکید بر احداث، توسعه و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های شبکه مترو تهران + عکس
  • برترین های مسابقات ملی مهارت رانندگی لیفتراک مشخص شدند
  • برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی
  • سرانجام احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو
  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود