Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:40:33 GMT

ضریب بازیافت سه میدان گازی افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۸۲۸۸

ضریب بازیافت سه میدان گازی افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه‌های تقویت فشار هما و وراوی و مرکز تفکیک تابناک خبر داد و گفت: با اجرای این سه طرح با سرمایه‌گذاری ۲۸۱ میلیون یورویی بخش غیردولتی، تامین پایدار خوراک پالایشگاه‌ پارسیان تضمین می‌شود.

به گزارش ایسنا، رامین حاتمی امروز در آیین عملیات اجرایی طرح‌های احداث مرکز تفکیک تابناک و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز هما و وراوی گفت: پالایشگاه پارسیان در سال‌های ۸۲ و ۸۵ در دو فاز و با مجموع دبی ۷۹ میلیون مترمکعب در روز از گازهای تولیدی میدان‌های تابناک، هما، وراوی و شانول، راه‌اندازی شده است که پارسال زنجیره ارزش این بخش با راه‌اندازی بخش بازیابی اتان پارسیان و سپهر کامل شد و ارزش محصولات به حداکثر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به افت میدان‌ها و اهمیت این مجموعه به‌منظور تأمین خوراک پایدار، الزاماتی از سوی وزارت نفت برنامه‌ریزی و پیگیری شد که امروز عملیات اجرایی نخستین حلقه از مجموعه اقدام‌های برنامه‌ریزی‌شده آغاز خواهد شد. این طرح شامل احداث ایستگاه‌های تقویت فشار هما و وراوی و مرکز تفکیک تابناک و تأسیسات جانبی است که با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی به میزان ۲۸۱ میلیون یورو اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه در این طرح افزون بر احداث دو ایستگاه تقویت فشار و یک مرکز تفکیک، حدود ۸۸ کیلومتر خطوط لوله جدید، ۹۰ کیلومتر خطوط انتقال برق و چهار ایستگاه فشار قوی و فوق توزیع احداث خواهد شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح شاهد افزایش ضریب بازیافت از میدان‌های هما و وراوی به ترتیب به مقدار ۳۴ و ۱۶ درصد خواهیم بود و این در حالی است که در میدان تابناک افزون بر افزایش ۳ درصدی ضریب بازیافت، بهبود کیفی خوراک پالایشگاه را نیز خواهیم داشت.

حاتمی رسالت اصلی وزارت نفت در افزایش ضریب بازیافت را استفاده حداکثری از منابع خدادادی زیرزمینی برای تأمین خوراک پایدار پالایشگاه‌ها خواند و با بیان اینکه در کنار موارد عنوان‌شده، دوره نگهداشت تولید در سه میدان افزایش می‌یابد، گفت: با اجرای این پروژه میلیاردها مترمکعب گاز اضافه بر شرایط تولید طبیعی خواهیم داشت و حدود ۲۲ میلیون بشکه مایعات نیز تولید خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: این طرح افزون بر استفاده از توان مهندسی و اجرایی شرکت‌های داخلی با سرمایه به‌کل ایرانی است که همه بازپرداخت سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده نیز از محل تأمین خوراک به پالایشگاه پارسیان و سپهر بازیافت می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: احداث ایستگاه تقویت فشار شانول و توسعه میدان‌های مستقل گازی همجوار پالایشگاه شامل ارم و پازن نیز با مجموع دبی ۳۰ میلیون مترمکعب در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار می‌گیرد.

مذاکرات قراردادی؛ منوط به تایید پیشنهادهای فنی و مالی E&Pهای ایرانی

همچنین رضا دهقان - معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تفاهم‌های انجام با شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی برای مطالعه میدان نفتی آزادگان، گفت: در صورتی که پس از انجامم مطالعات، پیشنهادهای فنی و مالی این شرکت‌ها به تایید شرکت ملی نفت برسد، مذاکرات قراردادی آغاز می‌شود.
 وی گفت: در سال‌های اخیر توسعه این میدان در عمل در بخش شمالی و جنوبی دنبال شده است. با اجرای طرح توسعه بخش شمالی میدان آزادگان از سوی شرکت ملی نفت چین (CNPC)، ظرفیت تولید این میدان در سال ۹۵ به ۷۵ هزار بشکه در روز رسید که تاکنون این ظرفیت حفظ شده و تولید ادامه دارد.

وی ادامه داد: در بخش جنوبی نیز شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران رأساً توسعه میدان را در قالب امضای قراردادهای متعدد پیمانکاری، توسعه در بخش حفاری، بخش روسطحی، تأسیسات و ... در دستور کار قرار داد و سال گذشته، تکمیل کار توسعه در میدان آزادگان جنوبی به شرکت پتروپارس واگذار شد.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: امروز ظرفیت تولید روزانه میدان‌های آزادگان جنوبی و آزادگان شمالی به ترتیب ۱۴۰ هزار بشکه و ۷۵ هزار بشکه است که در مجموع ظرفیت تولید روزانه این میدان را به رقم ۲۱۵ هزار بشکه رسانده است.

دهقان گفت: پس از برجام با در اختیار داشتن مطالعات توسعه‌ای چند شرکت نفتی معتبر بین‌المللی درباره میدان آزادگان قصد داشتیم سرعت عمل بیشتری را برای توسعه این میدان در نظر بگیریم که متأسفانه خروج آمریکا از برجام شرایط را به‌گونه دیگری رقم زد.

وی به ایده حضور شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های فنی، مهندسی، مدیریتی و حتی سرمایه‌ای این نوع شرکت‌ها برای عبور از بحران پیش‌آمده اشاره کرد و افزود: طبق بررسی‌های انجام‌شده میدان آزادگان در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد که بخش جنوبی آن به لحاظ ظرفیت مخزنی حدود دو برابر بخش شمالی است، بنابراین این فرضیه محتمل خواهد بود که بخش جنوبی میدان به دو بخش مرکزی و جنوبی تقسیم شود و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی مطالعات توسعه‌ای خود را در این سه بخش متمرکز کنند.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: در حقیقت امضای این تفاهم‌نامه مشخص می‌کند آیا این تقسیم‌بندی عملی و اجرایی است و اینکه در صورت عملی بودن آیا به لحاظ فنی و اقتصادی توجیه‌پذیر خواهد بود یا خیر.

به گفته دهقان، مطالعاتی که از سوی شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام می‌شود با همراهی شرکت ملی نفت ایران است. به این منظور کمیته فنی مشترکی برای هر سه بخش میدان و کمیته فنی مشترکی برای کل میدان در نظر گرفته شده است که وظیفه اصلی آن، بررسی حفظ یکپارچگی توسعه و بهره‌برداری میدان از نظر مخزنی، سرمایه‌گذاری و مدیریتی است، بنابراین اگر نتیجه‌بخش بودن انجام مطالعات برای شرکت ملی نفت ایران محرز و در صورتی که پیشنهادهای فنی و مالی از سوی شرکت ملی نفت ایران تایید شود، مذاکرات قراردادی با این شرکت‌ها آغاز خواهد شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پالایشگاه پارسیان شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران شرکت ملی نفت ایران میدان آزادگان سرمایه گذاری ضریب بازیافت تقویت فشار مرکز تفکیک بخش شمالی هزار بشکه میدان ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۸۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی

نشست معاون اول رییس جمهور با فعالان صنعت پتروشیمی صبح امروز برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

مخبر ادامه داد: باید طرح های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح ها و پروژه های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع بصورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت های جدی کشور است، خاطر نشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی،‌ برق و آب مورد نیاز پتروشیمی ها با تکیه بر انرژی های تجدید پذیر و همچنین طرح های شیرین سازی آب توسط شرکت های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهم ترین ظرفیتهای مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت های پتروشیمی در شاخص های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش 52,6 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال 1402، اشتغال زایی مستقیم 143 هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از 28.5 درصد برنامه سوم به 40.6 درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از 67 میلیون تن بین سالهای 97 تا 99 به 82 میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش 56 طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی 44 درصد و ظرفیت اسمی 35 میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که 10 طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برترین های مسابقات ملی مهارت رانندگی لیفتراک مشخص شدند
  • برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • رسانه‌ها به مساله مطالعه ضریب بدهند
  • الزام رعایت ملاحظات ایمنی و اچ‌اس‌ئی هنگام تعمیرات نیروگاه ها
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس